BelNieuws

6 december 2017

BelNieuws 6 december 2017


Met korting naar Weihnachtsoratorium

Volle kerk bij het Weihnachtsoratorium van vorig jaar. Foto: Yvonne Verburg

Laren De Stichting Laren Klassiek, die het Weihnachtsoratorium van Johann Sebastian Bach organiseert op woensdag 13 december in de Sint Janbasiliek, hoopt met een kortingsactie alsnog de kerk voller te krijgen.

Leo Janssen, bestuurslid: "Ik weet niet wat het is dit jaar. Vorig jaar waren we redelijk snel uitverkocht met Ton Koopman. Als organiserende stichting leggen we de lat altijd kwalitatief hoog. Ook dit jaar, maar het loopt niet echt lekker. Vandaar deze kortingsactie. Als je een vriend meeneemt krijg je 50% korting op dat ticket."

Feestelijk

Voorzitter Maria Klingenberg: "Er is een keur aan zeer talentvolle solisten. Ook zijn we bijzonder trots dat een gerenommeerd dirigent als Ed Spanjaard, de dirigent van het Orkest van het Oosten, de leiding heeft over deze uitvoering. Hij is nationaal en internationaal geroemd. Ik hoop echt dat de kaartverkoop de laatste week goed op gang komt. De uitvoering van dit feestelijke muziekstuk van Bach verdient het. Het is zo'n mooie manier van voorbereiding van het kerstfeest. Je komt er helemaal door in de sfeer."
De uitvoerende musici zijn dit jaar echt grote namen: Selma Harkink (sopraan), Dave ten Kate (countertenor), André Post (tenor) en het onlangs met prijzen overladen talent Raoul Steffani (bariton). De solisten en het Holland Concertkoor worden begeleid door het orkest Camerata Particolare en Wybe Kooijmans op orgel.
Tickets kunnen besteld worden via de Nationale Theater Kassa 0900-9203. De toegangskaarten kosten 59,50 euro (eerste rang) en 49,50 euro (tweede rang), inclusief programmaboekje, pauzedrankje en 2,50 euro administratiekosten. Wie de NTK belt en de code 'Vriend 50' doorgeeft, krijgt 50% korting op een kaartje voor zijn of haar vriendin. De actie is geldig tot 12 december. Op woensdag 13 december zijn kaarten vanaf 19.15 uur ook aan de kerk te koop.

Lichtjesavond in unieke Dickenstheater

Laren Regisseur/lantaarnist Else Flim geeft vrijdag 8 december vanaf 18.30 uur op het hele en halve uur een korte toverlantaarnvoorstelling. Daarvoor worden per keer 30 gratis kaartjes uitgereikt.

De wachtenden voor de volgende voorstelling kunnen in de voortuin bij Eetcaravan KOK een drankje en een hapje kopen. Tot 20.00 uur zijn er voorstellingen voor kinderen met begeleiders. Van 20.00 tot 22.00 uur volgt 'Een reis door Amerika'.

De toverlantaarnvoorstellingen vinden plaats in het Dickenstheater aan de P.C. van den Brinkweg 11 in Laren. www.dickenstheater.nl.

'Bergetappe' voor Gooise wandelaars

Laren Maar liefst vier 'bergen' moeten worden bedwongen tijdens de tweede groepswandeling van de Stichting Wandelvierdaagse Het Gooi: Larenberg (achter Tergooi), Tafelberg, Huizerhoogt en Woensberg.

De 18 kilometer lange tocht voert de lopers op zondag 10 december naar Blaricum en omgeving. Halverwege wordt gepauzeerd bij de Blaricumse tennisvereniging BLTC aan de Schapendrift. De terugweg naar Laren gaat via de Gooiergracht en de Postiljonheide.
Start en finish is het clubgebouw van SV Laren'99 aan het Schuilkerkpad in Laren, waar het gezelschap om 9.30 uur op pad gaat. Inschrijven vanaf 8.45 uur in de clubkantine. Er wordt een bescheiden bijdrage gevraagd voor de koffie met koek onderweg. Honden mogen niet mee.
Tevens kan al vanaf deze week via de website (www.wandelvierdaagsehetgooi.nl) worden ingeschreven voor de tiende editie van de Gooise wandelvierdaagse, die van 20 tot en met 23 juni 2018 gehouden wordt.

Sinterklaas bezoekt Taalcafé Eemnes

Foto: Gerard Beentjes

Eemnes Sinterklaas was vrijdag op bezoek in het Taalcafé Eemnes. Voor de aanwezigen was het een bijzondere kennismaking met een oer-Hollands kinderfeest. De kinderen leerden pepernoten eten en marsepein snoepen. Voor de vrijwilligers was het een feest om samen sinterklaasliedjes te zingen en voor iedereen was er een chocoladeletter. Het Taalcafé Eemnes is een laagdrempelige voorziening waar iedereen welkom is die Nederlands wil leren. Het is een ontmoetingsplek (op vrijdagochtend) voor mensen die de taal willen leren en mensen die daarbij als vrijwilliger willen helpen. Het is een initiatief van de Werkgroep Goede Buren Eemnes: "Om bij te dragen aan de integratie van statushouders, vluchtelingen met een verblijfsvergunning, in ons dorp."

Solo-toneel

Acteur Frans Maas speelt de voorstelling 'Ze zijn me vergeten' in Rosa Spier Huis aan de Esseboom 2 in Laren.

3

'Ze zijn me vergeten' van Frans Maas

Frans Maas speelt in 'Ze zijn me vergeten'. Foto: Anne van Zantwijk

Laren De vertelling 'Ze zijn me vergeten' is maandag 11 december om 20.15 uur te zien in het Rosa Spier Huis aan de Esseboom 2. Voor niet-donateurs wordt een vrijwillige bijdrage in de kosten op prijs gesteld.

Basis voor deze voorstelling is de novelle 'Een tropische herinnering' van acteur Eric Schneider. Hij gaf zijn proza in handen van acteur Frans Maas en Ursul de Geer (regie) om er een boeiende solovoorstelling van te maken.
'Ze zijn me vergeten' is de vertelling van een acteur die elke avond bij thuiskomst in de flat zijn dementerende vrouw - zelf ooit een gevierd actrice met beroemde toneelouders - aantreft. Kwetsbaar maar ijdel ziet de acteur hoe het applaus wegsterft en de eenzaamheid toeslaat. "Ze zijn me vergeten, het leven is voorbijgegaan alsof ik niet heb geleefd", zegt hij tenslotte. Er valt niets meer te spelen.

Frans Maas (1949) is een Vlaamse acteur die in vele producties van Theater Ivonne Lex, Europees Festival en het Raamtheater op de bühne stond. Enkele recentere producties waarin hij optrad zijn Antigone, Mama Carlota, Moord!, Don Juan of Op de ruïnes van de liefde, Democratie en Proof. Momenteel is hij nog steeds als de oude bediende Firs in De Kersentuin van Tsjechov te zien.
Zijn bekendste televisierol is die van Miel Verbiest in Familie en die van apotheker/dokter/zakenman in Grappa. Hij speelde gastrollen in Flikken (schooldirecteur), Spoed (Marc in 2000, depressieve vader in 2003), Hallo België (Verzekeringsmakelaar van Julien), Witse (baron Leon Marsure), De Kotmadam (Controleur van de arbeidsinspectie in 1998, Pa van Stef in 2005), Thuis (notaris), Lili en Marleen (advocaat), Sara (autoverkoper), Kinderen van Dewindt (voorzitter rechtbank), 2 Straten verder, Wittekerke (Johan Jonckheere) en Spring (Jos).

Kerst-Kunstcafé in Het Vitus

Kunstzinnige kerststukjes van Olga Dol. Foto: Frans v.d. Kolk

Blaricum Dorinde Smit Duyzentkunst is een van de gasten in het Kerst-Kunstcafé op woensdag 13 december (20.00 uur) in Het Vitus aan de Kerklaan 10 in Blaricum. De toegang is vrij; wel wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd in de kosten.

Een andere kleurrijke gast is Olga Dol, landelijk bekend wegens haar Venetiaanse maskers. Nu laat ze speciaal voor deze gelegenheid eigengemaakte kunstzinnige kerststukjes zien. Kerstmuziek komt van het koor Timeless. Het Kunstcafé krijgt een gezellige kerstaankleding, zo heeft Marita Steenbeek van Het Vitus beloofd.
Rasverteller Smit Duyzentkunst is diep in de kerstsfeer gedoken en laat haar publiek kennismaken met een indrukwekkende en boeiende voordracht. Wanneer zij over kerst gaat vertellen, hangt het publiek aan haar lippen. Haar vertellingen zijn namelijk altijd heel bijzonder en raken vaak een gevoelige snaar. Kortom, voor een verantwoorde viering genoeg stof om in gedachten te houden.
Olga Dol is kunstenares en weet haar kunsttalenten goed te gebruiken bij al haar werk. Maar ze heeft meer in haar mars. Zo maakt ze tegen de kerst opmerkelijke en zeer kunstzinnige kerststukjes. Ze ademen een speciale en persoonlijk sfeer. Geen 'gauw-klaar'-dingetjes met een dennenappel, een takje hulst en een kaarsje of waxinelichtje, maar een heus bouwwerkje waaraan je kunt zien dat er veel werk in het ontwerp gestoken is. Olga komt vertellen hoe ze het doet zodat het publiek er wat kan opsteken.

Het afsluitende miniconcertje komt voor rekening van het koor Timeless onder leiding van Henri Boelen. Timeless geniet een uitstekende reputatie. Speciaal voor het Kunstcafé is een programma samengesteld van kerstrepertoire. Er worden bekende en minder bekende melodieën gezongen.

Foto's van Singer-exposities per ongeluk verwisseld

'Perenbloesem' van Charley Toorop. Foto: Singer Laren

Laren In het artikel van Singer over de tentoonstellingen van de 'Mooiste modernisten' en 'De Stijl' - vorige week in deze krant - zijn per abuis de verkeerde afbeeldingen geplaatst. De afbeeldingen die zijn gebruikt horen bij de nieuwe tentoonstelling 'Impressionism & beyond. A Wonderful Journey'.

Deze tentoonstelling is te zien vanaf 16 januari 2018. Meer informatie hierover op: https://www.singerlaren.nl/bezoek/Museum/Verwacht/.
Bij de tentoonstellingen 'Mooiste modernisten' en 'De Stijl. Grafische vormgeving' is werk te zien van onder anderen Kees van Dongen, Charley Toorop en Bart van der Leck.
'Mooiste modernisten' toont de ontwikkeling in de Nederlandse schilderkunst in de periode 1870-1940. In deze periode - ook wel de 'tweede gouden eeuw' genoemd - buitelen de kunststijlen zoals het Amsterdams impressionisme, pointillisme, luminisme, kubisme, expressionisme en De Stijl over elkaar heen. 'Mooiste modernisten' vertelt alles over deze kunststijlen. 'De Stijl. Grafische vormgeving' is samengesteld door Martijn Le Coultre, voorzitter van Stichting het AfficheMuseum, met ondersteuning van kunsthistorica Lisette van Dinther.

'Carols in 't Gooi' in Vituskerk

Blaricum In de Sint Vituskerk aan de Kerklaan vindt vrijdag 8 december van 20.15 tot 21.45 uur onder de titel 'Carols in 't Gooi' een uniek kerstconcert plaats. De kerk gaat om 19.30 uur open.

Meer dan honderd zangers en zangeressen zingen onder leiding van dirigent en muzikaal leider Marlies Huitink Iers getinte Christmas carols onder begeleiding van de Koninklijke Brassband Utrecht. Naast optredens van diverse solisten vertelt acteur Sjoerd Pleijsier een speciaal, Goois getint kerstverhaal.
Kaarten kosten 10 euro. Reserveren kan via carolsintgooi@gmail.com of aan de deur. Er is geen pinautomaat aanwezig.

Kinderkoken in De Malbak

Blaricum In De Malbak start in januari de Winterkeuken weer.

Kinderen tussen de 8 en 12 jaar kunnen op de dinsdagen 16, 23 en 30 januari tussen 15.30 en 18.00 uur kokkerellen en het ook nog opeten. De kosten bedragen in totaal 15 euro. Wie wil meedoen, kan zich opgeven bij Sabine Kuperus, jongerenwerker in De Malbak aan de Wetering 122. Zij is ook bereikbaar via telefoonnummer 035-5262902.

Special Friday

Laren Vragen of problemen met de iPad?

Kom dan op vrijdag 8 december tussen 10.00 en 12.00 uur naar de PC Helpdesk BEL in het Brinkhuis. Een team van deskundige vrijwilligers staat klaar om vragen te beantwoorden.

Frank Nicolaas treedt zondag met zijn churchtour op in kerkje De Engel in Huizen.

Vrijdag 8 december

Mamacafé Huizen

10.00 uur | Wijkcentrum Holleblok Huizen

Nelleke Herlaar (www.bibliotheekhlb.nl) wil ons het belang van voorlezen duidelijk maken; het gaat hierbij om woordkennis, verhaalbegrip en luisterhouding en zij laat ons mooie prentenboeken zien.

10.00 uur | Business Centrum Huizen

Een actieve workshop waarin ervaren kan worden wat mindfulness kan betekenen bij stress, somberheid of pijn. Aanmelden: Els Aardewijn, 06-15138686, delis@aardewijn.com, www.delis.aardewijn.com.

Geef of Neem tafel

10.00 uur | Brinkhuis Laren

Op vrijdagmorgen in het Brinkhuis Laren staat de Geef of Neem tafel klaar voor u om leuke spullen een tweede kans te geven.

Special Friday voor IPad-gebruikers

10.00 uur | Brinkhuis Laren

Heeft u vragen of problemen met uw iPad? Kom dan op vrijdagochtend naar de PC Helpdesk BEL in het Brinkhuis in Laren. Een team van deskundige vrijwilligers staat klaar om uw vragen te beantwoorden. Voor meer informatie kijk op www.pchelpdeskbel.nl.

Brandweervrouw redt en knipt hond!

15.30 uur | Trimsalon met Bubbels Blaricum

Burgemeester staat brandweervrouw bij met opening

Oudercursus Babygebaren

20.00 uur | Tijm 2 Huizen

Baby's zijn vanaf 6 maanden in staat te communiceren door het gebruik van gebaren. Het is fijn om te weten wat je kindje wil en ziet! Info: communicerenmetgebaren@gmail.com.

Spaanstalige muziek - Claudia y Manito

20.15 uur | Brinkhuis Laren

Claudia y Manito brengen een gepassioneerd programma genaamd 'Arpamor'. Het repertoire bestaat uit een verfijnde selectie van muziek en Spaanstalige liederen uit het Latijns-Amerikaanse continent. Tijdens het concert worden de nummers in het Nederlands toegelicht. Entree: € 15,-.

Zaterdag 9 december

Repair Café Blaricum

10.00 uur | De Malbak Blaricum

Repair Café in wijkcentrum De Malbak, Blaricum (Bijvanck).

Wandelen in historisch Huizen

14.00 uur | Huizer Museum Huizen

Met een ervaren gids een heerlijke winterse wandeling maken door het prachtige, authentieke gedeelte van Huizen. Deze wandeling start om 14.00 uur voor het Huizer Museum aan de Achterbaan 82.

Bingo in De Malbak

19.30 uur | De Malbak Blaricum

De dames Ank en Carola organiseren 3 keer per jaar op zaterdagavond van 19.30 – 22.00 uur een gezellige familiebingo met leuke prijzen. Al jarenlang favoriet bij vele bezoekers.

Zondag 10 december

'Churchtour' met Frank Nicolaas

11.00 uur | De Engel-Vrijzinnig Huizen

Frank Nicolaas treedt met zijn churchtour op in bijzondere kerkjes door heel Nederland, waarbij hij samen met violiste Mirte de Graaff een gevarieerd repertoire van zijn eigen werk brengt: bewogen ballads met aangrijpende thematiek over repressie, geloof en het vrije woord.

Fotografieworkshop 'Winterfotografie'

9.30 uur | Parkeerplaats bij Restaurant de Tafelberg Blaricum

In deze workshop is het thema 'Herfst / Winterfotografie' en 'Zwart-witfotografie'. Het is nu in deze tijd prachtig om in zwart-wit te fotograferen.

Maandag 11 december

Rummikub en scrabble

10.30 uur | De Malbak Blaricum

Elke maandagochtend is er in wijkcentrum De Malbak van 10.30-11.30 uur gelegenheid om onderling gezellig ouderwets rummikub of scrabble te spelen. Sjoelen, dammen of mens-erger-je-niet kan ook. Heeft u zelf nog spellen: neem ze mee!

Spreekuur Rechtswinkel

19.30 uur | wijkcentrum De Draaikom Huizen

U bent welkom met al uw juridische vragen. Onze rechtswinkeliers staan u graag te woord. Wij vragen voor ons juridisch advies slechts een vergoeding van € 4,-.

Adventverhalen in de Westerse kunst

20.00 uur | Bibliotheek Huizen Huizen

Vele kunstenaars hebben hun verbeeldingskracht aangewend om op onnavolgbare wijze de thema's uit de advent te verbeelden, zowel schilders als beeldhouwers. Cultuurkenner Wim Dooge neemt u aan de hand van prachtig beeldmateriaal mee door deze eeuwenlange traditie van grote creatieve geesten.

Dinsdag 12 december

Natuurwerkgroep

9.00 uur | Oude Loods Huizen

Gezellig en gezond in de natuur werken. Je helpt mee om de natuur mooi te houden. De koffie staat om 9.00 uur klaar in de Oude Loods. Langerhuizerweg 3 (hoek Crailoseweg)

Computerhelpdesk de Brassershoeve, Huizen

10.00 uur | De Brassershoeve Huizen

Wij verlenen hulp op de door u meegebrachte laptop, tablet, smartphone of e-reader. U kunt zonder afspraak binnenlopen. De kosten bedragen € 3,- per hulpvraag. Voor meer informatie: www.debrassershoeve.nl.

Woensdag 13 december

Taalcafé / Language bar

10.30 uur | De Malbak Blaricum

Anderstaligen zijn elke woensdag van 10.30-12.00 uur welkom bij het Taalcafé. Hier kunt u uw Nederlands verbeteren door gesprekjes te voeren met anderen. Non Dutch speakers are welcome every Wednesday between 10.30 and 12.00 am. You can improve your Dutch while speaking with others. Please join!

Natuurwerkgroep

9.00 uur | Oude Loods Huizen

Gezellig en gezond in de natuur werken. Je helpt mee om de natuur mooi te houden. De koffie staat om 9.00 uur klaar in de Oude Loods. Langerhuizerweg 3 (hoek Craailoseweg)

Schrijfcafé

10.00 uur | De Malbak Blaricum

We gaan schrijven aan de hand van korte, creatieve, speelse schrijfopdrachten. Bijdrage € 10,-. Info en aanmelding: www.schrijveninhetgooi.nl of 06-44528197.

Koffie Creatief @ de Brug

10.00 uur | de Brug Huizen

Voor een praatje of gewoon een kop koffie. Wie het leuk vindt maakt een mooi creatief werk(je). Voor meer informatie kan u terecht op www.debrughuizen.nl/koffiecreatief. Aanmelden of reserveren is niet nodig.

Film aan de Brink - 'Viceroy's House'

14.30 uur | Brinkhuis Laren

Groot-Brittannië, 2017. 'Viceroy's House' is een Brits-Indiaas filmdrama, geregisseerd door Gurinder Chadha. De film speelt zich af in het Viceroy's House, vlak voor de onafhankelijkheid van India en Pakistan in 1947, tijdens de Deling van Brits-Indië. O.a. met Hugh Bonneville, bekend van Downton Abbey.

Kom gezellig eten bij De Brug!

17.30 uur | de Brug Huizen

Zin om samen te eten? Kom eten bij De Brug! Ontmoet anderen en geniet van de maaltijd met elkaar. Voor meer informatie www.debrughuizen.nl. Graag vooraf aanmelden via eten@debrughuizen.nl.

Film aan de Brink - 'Sage Femme'

19.30 uur | Brinkhuis Laren

Frankrijk, 2017, Drama, 118 minuten. Claire heeft zichzelf jarenlang in dienst gesteld van anderen als vroedvrouw. Dan komt Beatrice terug in haar leven, de minnares van haar overleden vader. Claire is verbaasd dat de flamboyante Beatrice om haar hulp komt vragen.

Donderdag 14 december

Bibliotheek Malbak

10.00 uur | De Malbak Blaricum

Elke donderdagochtend kunt u boeken lenen bij de Malbak bibliotheek. Naast het lenen van boeken kunt u ook gezellig een kopje koffie of thee drinken in de Malbak bieb. Kosten zijn 35 cent per boek, 2 weken lenen. Wetering 122, 1261 NK Blaricum.

Koersballen

10.00 uur | De Malbak Blaricum

Koersbal lijkt op jeu de boules. Er is geen kracht voor nodig en het wordt binnen gespeeld. Het verrassende van dit spel is de bal, omdat het zwaartepunt niet in het midden zit. Iedereen kan het leren, dus kom een keertje kijken. Donderdags van 10.00-12.00 uur. De Malbak, Wetering 122, Blaricum, 035-5262902.

Vrijwilliger gezocht / vrijwilliger worden

13.30 uur | De Malbak Blaricum

Loop binnen tijdens onze openingstijden of maak een afspraak voor een ander moment voor info, bemiddeling, advies of scholing. Bezoek onze website vclarenblaricum@versawelzijn.nl met digitale vrijwilligersvacaturebank of bel 035-750 4149. Versa Vrijwilligerscentrale, Wetering 122, 1261 NK Blaricum.

Koffieochtend

10.00 uur | Brinkhuis Laren

Elke donderdag tussen 10.00 en 11.30 uur wordt er koffie gedronken in de bovenzaal van het Brinkhuis. De gastvrouwen van Versa Welzijn heten u van harte welkom.

Natuurwerkgroep

9.00 uur | Oude Loods Huizen

Gezellig en gezond in de natuur werken. Je helpt mee om de natuur mooi te houden. De koffie staat om 9.00 uur klaar in de Oude Loods. Langerhuizerweg 3 (hoek Craailoseweg)

Computerhelpdesk de Brassershoeve, Huizen

10.00 uur | De Brassershoeve Huizen

Wij verlenen hulp op de door u meegebrachte laptop, tablet, smartphone of e-reader. Daarnaast beschikken wij over moderne apparatuur en software om oplossingen te demonstreren. U kunt zonder afspraak binnenlopen. De kosten bedragen € 3,- per hulpvraag. Voor meer informatie: www.debrassershoeve.nl.

Masterclass: Succesvol Je Huis Verkopen

20.00 uur | Mark Teeuwissen Produkties Huizen

In 2018 op de slimste manier je woning verkopen? Kom naar de laatste verkoopmasterclass van 2017 en in 2,5 uur tijd krijg jij alle belangrijke informatie over hoe je het beste jouw woning op de markt kunt zetten en ook tegen de hoogste prijs verkocht kunt krijgen.

Vrijdag 15 december

Theater Draad - Terugspeeltheater

20.15 uur | Brinkhuis Laren

Terugspeeltheater is een vorm van improvisatietheater die gebruik maakt van de verhalen uit het publiek. De acteurs en muzikanten zetten dat ter plekke om in theater. Herken jezelf in het verhaal van een ander en je voelt je verbonden. Draad verbindt, verbeeldt en verrast!

'Het Perfecte Plaatje'

HILVERSUM De foto's die Estelle Cruijff, Giel de Winter, Gordon, Isa Hoes, Monique Smit, Roel van Velzen, Tygo Gernandt en Vivian Reijs maakten voor het tv-programma 'Het Perfecte Plaatje' zijn van 12 t/m 31 december op groot formaat te bewonderen in Museum Hilversum.

Eerste lustrum Stichting Kunst in Laren

Bestuur zoekt nog een nieuwe secretaris

DJ Sean Bogaers zorgde voor een swingende sfeer. Foto: Janine Boot

Laren De Stichting Kunst in Laren bestaat vijf jaar. Dat werd vrijdag gevierd in het Brinkhuis.

Elf kunstenaars namen destijds het initiatief en richtten de stichting op om hun kunst onder de aandacht te brengen in de vorm van een alternatieve atelierroute naast de bestaande atelierroute. Inmiddels zijn de twee kunstroutes succesvol samengegaan en heeft de Stichting Kunst in Laren zich toegelegd op het organiseren van evenementen en exposities voor haar Vrienden. Bij de verdere ontwikkeling van de stichting past een nieuw logo. Deze is gerealiseerd en aangepast aan de huisstijl. De groep telt ondertussen meer dan vijftig Vrienden.

Bestuurswijzigingen

Annemieke Vetter volgt Janine Boot op als voorzitter

Hilde de Rooij heeft na drie jaar haar functie als secretaris neergelegd. Zij wil zich als professioneel kunstenaar verder ontwikkelen aan de glasacademie in Mechelen.

Het bestuur vangt tijdelijk haar taken op, maar zij zijn wel op zoek naar een nieuwe secretaris. Eenieder die zich betrokken voelt bij kunst mag zich aanmelden. "Haar of zijn taken liggen op het gebied van ledenadministratie, notuleren tijdens vergaderingen (tweemaandelijks) en meedenken op het organisatorische en creatieve vlak", vertelt voormalig voorzitter Janine Boot.

Verhuizing

Haar functie is namelijk per 1 december overgenomen door Annemieke Vetter. Boot licht haar vertrek toe: "Mijn wens om te stoppen viel me moeilijk omdat ik een gezellige, energieke en vertrouwde groep kunstenaars zal gaan missen."
Boot verhuist eind januari naar Garderen, waar zij zich meer gaat toeleggen op haar eigen kunst.

Vetter is ook kunstenaar. Na afronding van haar carrière deze zomer als onderwijzeres aan een basisschool in Laren krijgt zij nu meer ruimte voor haar schilderkunst. Daarnaast wil zij zich gaan inzetten voor de Stichting Kunst in Laren en kijken hoe het platform goed gestructureerd verder uitgebreid kan worden. Haar ambitie is om met het gehele bestuur te kijken naar mogelijkheden in samenwerkingen binnen diverse kunstdisciplines. Uiteraard zullen haar kunstwerken ook te zien zijn tijdens gezamenlijke exposities.

Vriend worden

Op de website www.kunstinlaren.nl zijn de kunstenaars van Kunst in Laren weergegeven. Kunstenaars met woonadres in Laren die willen aansluiten kunnen zich melden via info@kunstinlaren.nl. De bijdrage is 25 euro per jaar.

Uniek concert op Bernardus

Blaricum De Bernardusschool sluit haar 90-jarige lustrumjaar af met een spectaculaire kerstshow.

"Claire Vinkesteijn, moeder van Lily, is een grote ster in Groot-Brittannië", vertelt woordvoerder Marieke Ton. "Zij wil haar talent inzetten om iets bijzonders voor de school te doen. Claire heeft de kinderen de afgelopen weken muziekles gegeven. Er zijn kerstliedjes ingestudeerd en bij de Engelse les worden de liedjes vertaald als Engelse oefening. Tijdens de kerstshow zullen de kinderen samen met Claire optreden." Het wordt - volgens Ton - een uniek optreden. "Claire neemt haar vaste crew uit England mee. De artiesten worden speciaal voor dit kerstconcert ingevlogen."
Dat we in Nederland nog niet veel van Claire Vinkesteijn hebben gehoord is een kwestie van tijd. Claire heeft haar sporen al verdiend in het buitenland en reist momenteel de hele wereld over met een groot orkest achter zich. Claire, geboren in het Engelse Yorkshire, is getrouwd met een Nederlandse man. In 1994 was Claire finaliste van BBC Young Musician of the Year. Sindsdien is ze als pianosolist betrokken bij de BBC, ITV en Sky Television en heeft ze samengewerkt met onder anderen Simon Cowell, Cliff Richard, Bridget Nielson, JLS, Neil Diamond, Diana Ross en Liza Minelli. Naast muzikaal talent is Claire in Engeland uitgegroeid tot een tv-persoonlijkheid. Ze was onder andere vocal coach bij X-Factor UK, Britain’s Got Talent, Sing If You Can en Comic Relief. Claires eerste kennismaking met Nederland was in 2013, toen ze groot succes had bij Holland's Got Talent. Met haar indrukwekkende pianospel, unieke stem en charming looks schopte ze het tot de finale.
Guus Braakhuis, directeur van de Bernardusschool, is gepast trots: “Dit is onze school. Ouders die zich willen inzetten voor de school. Een groot muziekproject samen met ouders en kinderen organiseren. Er is de afgelopen weken hard geoefend, het wordt een bijzondere avond. Geweldig!”

Basisschool De Hobbitstee wint Robot Prestatieprijs

Eemnes Basisschool De Hobbitstee heeft vrijdag de Robot Prestatieprijs gewonnen tijdens de Utrechtse regiofinale van First Lego League in Amersfoort.

Het team van De Hobbitstee heeft de afgelopen maanden elke woensdagochtend hard geoefend op de diverse onderdelen. Het bouwen van een robot en het programmeren van de robot om hem de verschillende missies te laten uitvoeren waren de technische onderdelen. Daarnaast werd er nagedacht over een oplossing hoe zo zuinig mogelijk met water kan worden omgegaan: hydrodynamics, het thema van deze First Lego League. En last but not least: de corevalues. Hoe ga je als team met elkaar om en met de andere deelnemende teams: sportief wedstrijdplezier.

Kerstbingo in De Malbak

Blaricum In wijkcentrum De Malbak aan de Wetering 122 vindt zaterdag 9 december de jaarlijkse kerstbingo plaats.

De dames Ank en Carola organiseren deze bingo van 19.30 tot 22.00 uur. Deelnemers betalen 1,50 euro per ronde. De zaal is open vanaf 19.00 uur.

Sinterklaas op bezoek bij Scouting Raboes

Foto: Scouting Rboes

Laren Sinterklaas is zaterdag langsgeweest bij Scouting Raboes. De jeugdleden onthaalden hem en zijn twee pieten met luid gezang. De sint bezocht alle speltakken van Raboes en nam voor elke scout de tijd. Na afloop kregen alle kinderen een zakje snoep.