BelNieuws

22 november 2017

BelNieuws 22 november 2017


Lions zamelen vreemd en oud geld in bij AH

Blaricum De Lions Gooiland gaan vreemde valuta en oud geld inzamelen voor staaroperaties in Derde Wereldlanden. Het geld kan in een verzamelzuil bij de AH aan de Huizerweg 8 in Blaricum worden gestopt.

"Elke Nederlander heeft wel vreemd en oud geld in de keukenla liggen en weet niet goed wat ermee te doen. Via de verzamelzuil kan er deze zinvolle bestemming aan gegeven worden", zegt Lion Saskia Haanappel.

Omzetten

"De Lions zijn via hun netwerk in staat om munten en papiergeld uit de hele wereld om te zetten in euro’s. Oud geld dat door nationale banken niet meer wordt ingewisseld, wordt op veilingen aan de hoogst biedende verzamelaar verkocht."
De besteding gaat volgens het Robin Hood-principe: rijken betalen voor armen. Elke 10 euro wordt door Wilde Ganzen verhoogd tot 15 euro. Dat bedrag gaat naar oogklinieken in Derde Wereldlanden, waar een staaroperatie 30 euro kost.

Gratis

Rijken betalen 15 euro boven de kostprijs. "Met onze bijdrage van 15 euro heeft de kliniek dan 30 euro om een arme blinde gratis te opereren." Een indrukwekkende film over een oogkamp in de Himalaya staat op www.vreemdenoudgeld.nl.

Zicht

De Lionsclub Gooiland is een van de vijftig clubs in Nederland die aan de actie deelnemen. Jaarlijks wordt ruim 100.000 euro bijeengebracht, wat ruim zesduizend blinden weer het zicht geeft.

Geen strijkstok

Alle Lions zijn onbetaalde vrijwilligers en bij hen blijft er dus nooit iets aan de strijkstok hangen. Daarom werd de charitatieve tak van de Lions tot de beste Niet-Gouvernementele Organisatie (NGO) ter wereld uitgeroepen.
Met 1,4 miljoen Lions in 205 landen zijn de Lions de grootste serviceclub en beste NGO in de wereld.

Krabbelviering in basiliek

Laren Voor de allerkleinsten wordt zondag 26 november in de St. Jansbasiliek een krabbelviering georganiseerd. Deze staat in het teken van de Ark van Noah.

Kaarsjes aansteken, liedjes zingen en een verhaaltje voorlezen staan centraal. "Het idee is ontstaan omdat we merken dat veel ouders met jonge kinderen zelf wel zijn opgegroeid met de kerk, maar nog niet met hun kleintjes zijn gekomen. Dit is een makkelijke, mooie en luchtige manier om hun eigen kinderen (weer) mee te nemen", vertelt Henriette Willems-ter Keurs. Deze kennismaking duurt 30 minuten

Brieven schrijven tegen onrecht

Eemnes In de bibliotheek van Eemnes is maandag een schrijfmarathon voor Amnesty International van start gegaan. Brieven schrijven tegen onrecht kan tot 10 december.

Er kunnen brieven geschreven worden aan de autoriteiten om aan te dringen op de naleving van de rechten van de mens, maar ook kaarten aan gevangenen om ze een hart onder de riem te steken. En dit heeft effect. Zo is Albert Woodfox, voor wie vorig jaar geschreven is, na 43 jaar vrijgelaten.

Gooische Vrouwenzaken

Laren Arts en ademtherapeut Nadja Benschop is donderdag 14 december (11.00 uur) te gast in Gooische Vrouwenzaken in Het Brinkhuis.

Nadja begon als arts, maar is inmiddels een succesvol ondernemer. Werken met kankerpatiënten en hun partners is inmiddels een speerpunt van haar bedrijf. Graag vertelt ze hoe haar pad is gelopen. Haar carrière is een verhaal van je eigen weg volgen en doen waartoe je geroepen wordt. Reserveren via gooischevrouwenzaken@gmail.com.

Vrijwilligers koffieconcerten Papageno Huis in zonnetje gezet

Foto: Leo Janssen

Laren De vrijwilligers, die de koffieconcerten in het Papageno Huis aan de Naarderstraat mede tot een groot succes weten te brengen, zijn zondagmorgen in het zonnetje gezet door prof. dr. John Roord. De vicevoorzitter van de Papageno Stichting deed dit voorafgaand aan het honderdste concert, dat ditmaal werd verzorgd door twee Russische talenten, te weten de celliste Maya Fridman en pianiste Helena Basilova. De koffieconcerten zijn nagenoeg altijd uitverkocht.

Hoog bezoek

Foto: Bob Awick

Hoog Engels bezoek voor het Dickenstheater Laren. Naast voorstellingen van eigenaren Aad Kok en Else Flim kwam ook wethouder Tijmen Smit langs.

13

BEL Art in teken van kunstenaarsfamilie

Werk van moeder, dochter en (klein)zoon in gemeentehuis Eemnes

In sommige families stroomt het kunstenaarsbloed door de aderen. Iedereen kent het voorbeeld van de familie Toorop.

Werk van Sara Raaff.

Eemnes Maar ook in onze eigen regio zijn er dergelijke artistieke families te vinden. Van één zo'n familie is een tentoonstelling te zien in het BEL kantoor in Eemnes.

De artistieke familiegeschiedenis begint in het voormalige Nederlands-Indië waar Sara Raaff opgroeit. Haar vader is rechter en stimuleert zijn drie kinderen hun hart te volgen. Voor Sara betekent dat tekenen en schilderen. Ze verhuist naar Amsterdam waar ze in de artistieke kringen terechtkomt en in 1937 trouwt met een handelaar in schilderijen uit de 17de eeuw.
Haar dochter Karin de Boer erft het talent van haar moeder en volgt een opleiding fotografie aan de Rietveld Academie in Amsterdam. Na haar opleiding volgen nog cursussen in de schilderkunst. Vrijwel al het werk van Karin is geënt op het expressionisme: kunstenaars als Van Dongen, Sluijters en Bonnard. Met name de combinatie van, soms wilde, kleuren spreekt haar bijzonder aan. De basis van haar werken is vaak een eigengemaakte foto met als doelstelling hier later misschien en schilderij van te maken. Zij schildert vrijwel uitsluitend met olieverf, omdat zij dit mooier vindt om mee te werken. Onderwerpen die haar fascineren zijn: portretten, paarden en de Oude Haven van Eemnes.
Sara's kleinzoon Rein Roelofsz ontwerpt meubels en is tegenwoordig begonnen met het maken en ontwerpen van ringen. Ook van hem zijn werken in de tentoonstelling opgenomen.

Nieuw verhaal rond Scrooge in Brinkhuis

Laren Gideon Calis uit Laren speelt al jaren het karakter Scrooge tijdens diners en theatervoorstellingen.

Nu heeft hij een nieuwe kerstvertelling gemaakt, waarin hij antwoord krijgt op een aantal vragen. Want hoe zou het nu met Ebenezer Scrooge zijn? Is hij na zijn verandering zo gebleven of is hij toch teruggevallen in zijn oude karakter? Waar komt Ebenezer vandaan en waarom werd hij wie hij werd en hoe belangrijk was zijn zus Fan en de omgeving waarin hij opgroeide?
Tijdens deze korte vertelling neemt Calis de gasten mee op reis en houdt hij ook af en toe zijn publiek een spiegel voor. Zelf noemt hij het een 'korte vertelling voor de gehaaste mens'. Te zien op 21 december om 20.00 uur in het Brinkhuis aan de Brink 29. Kaarten à 5 euro kunnen gereserveerd worden via www.hartvanlaren.nl.

Verlenging contract SV Laren'99 en Rabobank

Laren SV Laren '99 heeft zaterdag het contract met een van haar hoofdsponsors voor de jeugd, de Rabobank Gooi en Vechtstreek, met drie jaar verlengd.

Hiermee wordt een jarenlange goede samenwerking weer succesvol voortgezet en kan SV Laren'99 de continuïteit waarborgen voor het groeiende aantal jeugdteams bij de club.

Jaarlijkse honingkeuring in De Blokhut

Laren De Vereniging tot Bevordering der Bijenteelt in Nederland Laren/Blaricum houdt donderdag 23 november vanaf 20.00 uur haar jaarlijkse honingkeuring in De Blokhut aan de Smeekweg 104.

Naast de imkerwedstrijd is er op de avond van de keuring ook een presentatie van drachtplanten, crèmehoning maken, aandacht voor bijenwasfiguren en de verkiezing van de publieksfavoriet. "Het wordt een feestelijke verenigingsavond", zegt keurmeester Bart Vos. "Voor de keurmeesters is het altijd weer spannend wat de imkers gebotteld hebben."

Wethouder Smit opent Engelse voorstelling

Wethouder Smit gaf een korte introductie op het bijzondere karakter van Laren. Foto: Bob Awick

Laren Nadat het Dickenstheater van Charles Dickens-acteur Aad Kok en schrijver/dramaturg Else Flim in de USA een award won, kwam vaak het verzoek om ook hier in Laren een Engelstalige voorstelling te geven.

Aad Kok: "Op internationale congressen in het buitenland geven we een theatervoorstelling van 45 minuten. Maar je kunt natuurlijk niet mensen uit het hele land naar Laren laten reizen voor zo’n kort programma. Toen we de vraag kregen van de International Womens Club Amsterdam besloten we een volledig programma van twee uur samen te stellen. Een Engelse voorstelling in Laren moest wel een bijzonder accent krijgen. Wethouder Tijmen Smit heeft al een keer enthousiast een opening gedaan en het publiek, muziek makend met een speeldoos, vrolijk een kerstlied laten zingen. We hoopten dat hij hiervoor tijd kon vrijmaken.”
Afgelopen zondagmiddag verscheen Tijmen Smit op het podium van het Dickenstheater om een groep expats en hun begeleiders die hen in Nederland wegwijs maken, welkom te heten en het dorp Laren bij deze buitenlanders te introduceren. Bij binnenkomst keek het publiek verrast rond in het kleine theater in Victoriaanse stijl.
Wethouder Smit gaf een korte introductie op het bijzondere karakter van Laren met wel vijf theaters en de ontstaansgeschiedenis van het kunstenaarsdorp Laren, met als blijvende herinnering Singer Laren. Daarnaast stond hij stil bij het thema van onderlinge verbondenheid van de bevolking in Laren en dat het culturele en sociale leven in Laren kan bestaan door het vele werk van de vrijwilligers, het enthousiasme van de bevolking om activiteiten te organiseren en de bereidheid elkaar belangeloos te willen helpen. Het zijn dezelfde sociale aspecten van omzien naar elkaar zoals ook Charles Dickens dat in zijn boeken benadrukte. Daarnaast complimenteerde wethouder Smit het Dickenstheater met de zo goed verzorgde en maatschappelijk relevante voorstellingen.
De expats voelden zich vereerd met de informatieve opening door de wethouder en genoten van het gevarieerde programma met verhalen uit 'David Copperfield' en 'The Pickwick Papers' en de mooie toverlantaarnplaten.

Vacatures in detailhandel regio G&V

Laren Het aantal WW-uitkeringen daalde in oktober verder in de arbeidsmarktregio Gooi en Vechtstreek. De sector detailhandel groeit als gevolg van het herstel van het consumentenvertrouwen, maar deze sector biedt vooral werk aan jongeren.

Bijna 60% van de WW-uitkeringen die worden verstrekt aan verkoopmedewerkers afkomstig uit de detailhandel, gaat naar 50-plussers. De UWV-publicatie 'Overstapberoepen voor verkoopmedewerkers 50+' geeft inzicht in de kansen op werk in de detailhandel.

Eind oktober 2017 verstrekte UWV 5.152 WW-uitkeringen in de regio Gooi en Vechtstreek. Dit zijn 107 uitkeringen (-2%) minder dan in september 2017. De sectoren die de grootste bijdrage leverden aan de regionale daling zijn financiële & zakelijke diensten (exclusief uitzendbureaus), zorg & welzijn, cultuur en uitzendbedrijven. In vergelijking met oktober 2016 is er sprake van een daling van 723 uitkeringen (-12,3%). De daling van het aantal WW-uitkeringen in de regio Gooi en Vechtstreek ten opzichte van september 2017 (-2%) en oktober 2016 (-12,3%) is in beide gevallen minder sterk dan de landelijke daling, respectievelijk (-2,2%) en (-18,2%).

Vanaf eind 2016 ontwikkelt de omzet in de detailhandel zich positiever dan in de periode daarvoor. UWV verwacht voor Gooi en Vechtstreek in 2018 een groei van 1,9% in het aantal banen voor werknemers in de detailhandel. Het aantal banen neemt hierdoor met 265 toe en komt in 2018 uit op bijna 14.000. Het aantal WW-uitkeringen dat wordt verstrekt aan mensen die afkomstig zijn uit de sector detailhandel is in oktober 2017 ten opzichte van oktober 2016 in de Gooi en Vechtstreek met 22% gedaald naar 433 (-123) uitkeringen. Dit geeft aan dat het beter met deze sector gaat. Volgens UWV is er in het eerste halfjaar van 2017 bijna een kwart meer vacatures ontstaan voor verkoopmedewerker detailhandel dan een jaar eerder. In 2016 was de arbeidsmarkt nog ruimer voor deze beroepsgroep door een tekort aan vacatures. Inmiddels is drie op de tien vacatures bij detailhandelsbedrijven moeilijk vervulbaar. Komende maand zullen de sinterklaas- en kerstinkopen zorgen voor een seizoensmatige piek in de personeelsbehoefte van winkels. Voor zover er sprake is van afwikkeling van bestellingen via het internet zal dat ook leiden tot meer werk voor logistiek personeel.

Echtpaar Distelblom 60 jaar getrouwd

Foto: Debby Distelblom

Laren Het echtpaar Distelblom uit Laren vierde onlangs een heugelijke dag. Frits Distelblom (85) en Diel Distelblom-Mol (89) stapten zestig jaar geleden in het huwelijksbootje. Kinderen, kleinkinderen, vrienden en bekenden troffen elkaar in Eemland in Eemnes, waar het echtpaar hen had uitgenodigd. Frits en Diel Distelblom wonen hun hele leven in Laren. Zij trouwden dan ook in de St. Jansbasiliek. Het koppel kreeg vier kinderen en zes kleinkinderen. Nog altijd wonen zij in het huis, midden in Laren, waar zij gingen wonen toen zij trouwden.

14 / 16

Kamerkoor Vocaliber en solisten zijn te horen tijdens de Vrijdagavondmuziek in de Nieuwe Kerk in Huizen.

Vrijdag 24 november

Mamacafé Huizen

10.00 uur | Wijkcentrum Holleblok Huizen

Alle (a.s.) ouders met kinderen tot 4 jaar zijn van harte welkom.

Geef of Neem tafel

10.00 uur | Brinkhuis Laren

Op vrijdagmorgen in het Brinkhuis Laren staat de Geef of Neem tafel klaar voor u om leuke spullen een tweede kans te geven.

Special Friday voor iPad-gebruikers

10.00 uur | Brinkhuis Laren

Heeft u vragen of problemen met uw iPad? Kom dan op vrijdagochtend naar de PC Helpdesk BEL in het Brinkhuis in Laren. Voor meer informatie kijk op www.pchelpdeskbel.nl.

Fotografietrip 'Vogels in beweging'

10.00 uur | Zomerkade Huizen

We gaan aan de slag om vogels in beweging vast te leggen. Max. 5 deelnemers, graag aanmelden via info@vialiset.nl.

VrijdagAvondmuziek

20.00 uur | Nieuwe Kerk Huizen

Het motet voor dubbelkoor 'Fürchte dich nicht' van Johann Sebastian Bach, het motet 'Warum ist das Licht gegeben' van J. Brahms en het Requiem van M. Duruflé. Uitvoerenden zijn kamerkoor Vocaliber en solisten.

Expositie Hendrik Cornelis Kranenburg

9.00 uur | Brinkhuis Laren

In december staat een expositie gepland van de overleden kunstschilder Hendrik Cornelis Kranenburg. De schilderijen zijn d.m.v. een oproep van Liesbeth Kroonen op Facebook bij elkaar gebracht en laten de herkenbare Larense taferelen zien waar Kranenburg bekend om is. Entree is gratis.

Rolf Menist - Mid-Live Music Club

20.00 uur | Brinkhuis Laren

Rolf Menist is terug met zijn Mid-Live Music Club.

Jaarvergadering IJsclub De Vaart

20.00 uur | Clubhuis IJsclub De Vaart, Eemnes

Jaarvergadering IJsclub De Vaart. Agenda: onderhoud baan en clubhuis, jaarverslag en secretaris, penningmeester en de ledenadministratie. Emiel Dekkers en Peter van Hofslot zijn aftredend en beiden herkiesbaar.

Concert 'Händel en Bach

20.15 uur | Zenderkerk Huizen

Het avondvullende programma bevat twee prachtige werken uit de barok : 'Ode for St. Cecilia's Day' van Händel, en cantate 21 'Ich hatte viel Bekümmernis' van Bach. Verdere info: www.covexcelsior.nl.

Zaterdag 25 november

Repair Café Huizen

10.00 uur | Wijkcentrum De Draaikom Huizen

Enthousiaste vrijwilligers doen kleine reparaties aan elektrische apparaten of kleding. U bepaalt wat u betaalt. Een vrijwillige bijdrage is nodig om deze bijeenkomsten te realiseren.

Schilderworkshop zwaan

13.00 uur | Atelier Het Zoldertje Blaricum

Adres: Kieps 17, 1261 MD Blaricum. Kosten: € 45,- incl. gebruik materiaal en koffie/thee met iets lekkers. Opgeven per e-mail: info@angeline-rijkeboer.nl of telefonisch 035-5269035. Meer info op www.angeline-rijkeboer.nl.

Traject speelt 'De Kopvoeter'

20.15 uur | Raadhuis Eemnes

Op 18, 19, 25 en 26 november speelt Toneelgroep Traject in Theater De Hasselbak in Eemnes de voorstelling 'De Kopvoeter' van Esther Gerritsen.

Zondag 26 november

Natuurwerkgroep

9.00 uur | Oude Loods Huizen

Je helpt mee om de natuur mooi te houden. De koffie staat om 9.00 uur klaar in de Oude Loods, Langerhuizerweg 3 (hoek Crailoseweg). Meerdere data.

Workshop 'Winterfotografie'

9.30 uur | Parkeerplaats bij Restaurant De Tafelberg Blaricum

In deze workshop is het thema 'Herfst / Winterfotografie' en 'Zwart-witfotografie'. Het is nu in deze tijd prachtig om in zwart-wit te fotograferen.

Try-outconcert Noortje Vredeveld

15.30 uur | Rosa Spier Huis Laren

Zij speelt onder andere een fuga van Bach, een romantisch stuk van de Nederlandse 19de-eeuwse componist Craeyvanger, en Zuid-Amerikaanse werken van o.a. Piazzolla.

Zalige Zinnige Zondag

12.00 uur | Centrum voor Bloei & Ontwikkeling Huizen

Deze middag een heerlijke mix aan Healing, Coaching, Lichtwesen consults, EMDR, Fotolezingen, Tarot, Edelstenen Orakels, Energetisch Facelift, Aura-Soma consulten, Gezondheidsadvies, Human Design en Loopbaanadvies. Info: 06-2009 7717.

Jubileum concert St. Jan

14.30 uur | Singer Laren

Niemand minder dan Tommie Christiaan zal het concert extra glans geven. Samen met het combo en kinderkoor van De Gooische Muziekschool gaat de harmonie u een onvergetelijke middag bezorgen.

Maandag 27 november

Nog dit jaar gratis upgrade Windows 10

10.00 uur | Brinkhuis Laren

Werkt u nog met Windows 7 of Windows 8? Stap dan nu over op Windows 10. De overstap naar Windows 10 kan in de meeste gevallen nog dit jaar gratis.

Roemeens in Huis

18.00 uur | Berkel 9 Huizen

Wil je kennismaken met een andere Romaanse taal, het Roemeens? Kom gezellig langs voor een proefles! Bijdrage € 5,-. Aanmelden: 06-29744858, www.detaalwanderaar.nl.

Spreekuur Rechtswinkel

19.30 uur | wijkcentrum De Draaikom Huizen

U bent welkom met al uw juridische vragen. Wij vragen voor ons juridisch advies slechts een vergoeding van € 4,-.

'Romantiek van het Noorden'

19.30 uur | Wijkcentum 't Vuronger Huizen

In december opent in het Groninger Museum de tentoonstelling 'Romantiek in het Noorden - Van Friedrich tot Turner'. Deze cursus van vier lessen van anderhalf uur sluit hierbij aan.

Maandag 27 november tot maandag 18 december

iPad Apple, het hoe en wat

9.30 uur | Bibliotheek Eemnes

SeniorWeb Eemnes geeft op 4 maandagochtenden, 27 november t/m 18 december, een workshop Apple iPad, 9.30 tot 11.30 uur. Kosten: € 50,-. Met behulp van docenten kunt u zelf oefenen op uw eigen iPad. Opgeven: s.oudhuizen@xs4all.nl.

Dinsdag 28 november

Cursus Veilig Vallen

10.00 uur | Osorezu Dojo Huizen

Deze cursus is bedoeld voor 55-plussers. Eigen bijdrage € 2,- Info: www.osorezu.nl/bsc/ of 06-152760336.

Computerhelpdesk de Brassershoeve, Huizen

10.00 uur | De Brassershoeve Huizen

Wij verlenen hulp op de door u meegebrachte laptop, tablet, smartphone of e-reader. De kosten bedragen € 3,- per hulpvraag. Voor meer informatie: www.debrassershoeve.nl

Fotoboek maken

14.00 uur | Vivium Johanneshove Laren

Een fotoalbum maken en laten printen is eenvoudiger dan u denkt en kan erg mooie resultaten opleveren. Wij leren het u in 3 dagdelen! Prijs: € 40,-. Meer informatie en aanmelden: www.seniorweblarennh.nl of tel. 06-46175271.

Welke godin is actief in jou?

19.00 uur | Centrum voor Bloei & Ontwikkeling Huizen

In deze workshop worden alle godinnen aan je voorgesteld; je herkent waar jij momenteel bent in je ontwikkeling. Waarom je doet wat je doet, wat jouw drijfveren zijn, maar ook wat je weerhoudt.

Vuurspetters

19.00 uur | Botterwerf Huizen

Met hamer, vuur en aambeeld maakt u uw eigen voorwerpen, zoals S-haken of kachelpoken. Kijk voor meer info en aanmelden op www.volksuniversiteithetgooi.nl.

Woensdag 29 november

Android Tablet

9.30 uur | Bibliotheek Eemnes

SeniorWeb Eemnes geeft op 4 woensdagochtenden, 29 november t/m 20 december, een workshop Android Tablet, 9.30 tot 11.30 uur. Kosten voor deze 4 ochtenden: € 50,-. Met behulp van docenten kunt u zelf oefenen op uw eigen tablet. Opgeven: s.oudhuizen@xs4all.nl.

Film aan de Brink – 'Dancer'

14.30 uur | Brinkhuis Laren

Gezegend met een onwaarschijnlijke hoeveelheid lichaamskracht en elegantie bestormde Sergei Polunin op zeer jonge leeftijd de professionele balletwereld.

Film aan de Brink – 'Retour en Bourgogne'

19.30 uur | Brinkhuis Laren

Een uitgestrekt landgoed in de Bourgogne, inclusief wijngaard; geen verkeerde plek om te wonen. Toch is de jonge Jean er klaar mee. Entree: € 5,-.Donderdag 30 november

Kennismaken met de iPad en iPhone

9.30 uur | Vivium Johanneshove Laren

In 3 dagdelen laten wij u kennismaken met de belangrijkste basisfuncties van iPad en iPhone. Prijs: € 40,-. Meer informatie en aanmelden: www.seniorweblarennh.nl of tel 06-46175271.

Koffieochtend

10.00 uur | Brinkhuis Laren

Elke donderdag tussen 10.00-11.30 uur in de bovenzaal van het Brinkhuis.

Computerhelpdesk de Brassershoeve, Huizen

10.00 uur | De Brassershoeve Huizen

Wij verlenen hulp op de door u meegebrachte laptop, tablet, smartphone of e-reader. U kunt zonder afspraak binnenlopen. De kosten bedragen € 3,- per hulpvraag. Voor meer informatie: www.debrassershoeve.nl.

Dierbaren herdenken

19.00 uur | De Groot Uitvaart Huizen

Met muziek, kaarslicht, gedichten en verhalen. De avond heeft een informeel karakter en vindt plaats bij Uitvaartcentrum De Groot, Havenstraat 23-25 in Huizen.Vrije inloop van 19.00-21.00 uur. Ook kinderen zijn welkom. Aanmelden (wenselijk) info@degrootuitvaart.nl of 035-5254363.

Lezing: 'De relatie tussen mode en kunst'

20.00 uur | Brinkhuis Laren

Kunst- en modehistoricus Nienke van Hijum licht de relatie tussen mode en kunst toe. Meer info en aanmelden: www.volksuniversiteithetgooi.nl.

Openbare repetitie en concert Silver Sound

20.00 uur | Muziekvereniging Prinses Irene

Het ensemble maakt sinds kort deel uit van de muziekvereniging.

Nederhorst on Ice is een overdekte kunstijsbaan, met écht ijs! Elke zaterdagavond Disco-on-Ice! Lekker uit je dak gaan op het ijs met de beste muziek, rook, discolichten en de beste dj's van Enjoy! IJsclub Nederhorst den Berg, Blijklaan 1a. Zie ook www.nederhorstonice.nl.